Ohlášky – 15. dubna 2018

Oznámení:

1. Za dnešní službu Slova děkujeme bratru Janu Roskovcovi. S. farářka dnes káže v Pardubicích.

2. Srdečně zveme k bohoslužbám příští neděli. Bude to sborová neděle s programem až do odpoledne. Po bohoslužbách pro děti i dospělé budeme promítat video v presbyterně. Pak bude oběd – společný guláš a posezení u kávy. Od 13:30 bude br. farář Jiří Doležal přednášet na téma „100-letá ČCE“. Před obědem i po něm bude probíhat také program pro děti a bazar dětských věcí, jehož výtěžek chceme věnovat na opravy v Hořátvi. Rozeberte si připravené letáčky o bazaru. Plakát s programem najdete na nástěnce. Pomoc s pohoštěním je jako vždy vítána! Těšíme se na společně strávený den.

3. Během týdne se konají tato shromáždění, ke kterým jste také srdečně zváni:

Ve středu schůzka seniorů, od 14:30 v domečku. Biblická hodina pro dospělé na faře v Nymburce bude od 19:30.

Ve čtvrtek bude biblická hodina v Hořátvi od 18:00.

V pátek se ve 14:45 sejdou děti a v 18 hodin mládež.

4. V sobotu 21. dubna jsme zváni do kostela sv. Jiljí na Requiem za oběti komunismu s prosbou za ochranu před návratem totality. Hudebně doprovodí VOX NYMBURGENSIS. Celá událost se děje za podpory všech církví v Nymburce jako projev obav ze současného vývoje politiky v naší zemi v roce, který končí osmičkou. Plakát je zveřejněn.

5. Děkujeme všem, kteří pomohli rychle nasbírat body v aplikaci ČEZu „Pomáhej pohybem“. Přispěli tak k dosažení dotace 80 000 Kč z této nadace. Peníze jsou určeny na druhou etapu rekonstrukce krovu na hořátevské modlitebně.

6. Vyzvedněte si nová čísla KJ a ČB.

7. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec. Nedělní školu učí Ester Šárovcová.

8. Chrámová sbírka bude věnována na dílo Páně v našem sboru. Vykoná ji Christian Härtel.