Ohlášky – 8. dubna 2018

Oznámení:

1. Srdečně zveme k bohoslužbám příští neděli. Poslouží nám br. Jan Roskovec. S. farářka bude kázat v Pardubicích.

2. Během týdne zveme k těmto shromážděním:

Ve středu od 19:30 bude biblická hodina v Nymburce a ve čtvrtek od 18 hodin v Hořátvi.

V pátek se ve 14:45 sejdou děti.

3. Mládež je zvána na jarní seniorátní dny do Libice n. C. Víkend je nazván Hrdinství a termín 13.–15. dubna.

4. Z úterní schůze staršovstva informujeme, že presbyteři kromě obvyklé agendy jednali o přípravě na sborovou neděli, ke které také srdečně zveme. Bude se konat 22. dubna. Bohoslužby budou připraveny i pro děti. Zveme ke společnému obědu. Kdo chce pomoct s vařením guláše, ať se přihlásí u s. Šárovcové. Po obědě bude přednáška br. f. Jiřího Doležala nazvaná „100-letá ČCE“. Probíhat bude také dobročinný bazar dětských věcí, jehož výtěžek chceme věnovat na opravu hořátevské modlitebny. Plakátek je na nástěnce i k vyzvednutí. Prosíme, abyste sledovali webové stránky sboru, rubriku o Hořátvi, kde najdete akutální informace k podpoře opravy pomocí aplikace Pomáhej pohybem.

Na staršovstvo byla pozvána zástupkyně mládeže, Anička Jeřábková, aby mohla vysvětlit mládeži, jak pracuje staršovstvo a také presbytery informovat o práci mládeže.

5. Dnes slaví své jubileum sestra Ester Šárovcová. Milá Ester, přejeme Ti, aby Tě Pán Ježíš Kristus stále vedl a posiloval, aby Ti dával radost v rodině i zde mezi námi. Děkujeme za Tvou službu, kterou ve sboru konáš.

6. V sobotu 21. dubna jsme zváni do kostela sv. Jiljí na Requiem za oběti komunismu s prosbou za ochranu před návratem totality. Hudebně doprovodí VOX NYMBURGENSIS. Celá událost se děje za podpory všech církví v Nymburce jako projev obav ze současného vývoje politiky v naší zemi v roce, který končí osmičkou. Plakát je již zveřejněn.

7. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec. Nedělní školu učí Helena Härtlová.

8. Chrámová sbírka bude věnována na dílo Páně v našem sboru. Vykoná ji Christian Härtel.