Ohlášky – 24. neděle po Trojici

1. Dnes po bohoslužbách vás srdečně zveme k obědu. Děti mohou být v domečku a hrát si. Asi od 13 hodin začne beseda s hostem. Tentokrát je pozvána koordinátorka práce s imigranty, sestra Alena Fendrychová, která nám představí nový projekt Diakonie s názvem DOMA. Svůj příspěvek nazvala „Pomůžeme uprchlíkům najít nový domov?“ Je to příležitost, jak z první ruky zjistit, co je možné dělat v dnešní složité situaci.

2. V týdnu zveme k těmto shromážděním:

V úterý od 14 hodin má biblickou hodinu první skupinka dětí. Od 17 hodin bude v Městské knihovně ekumenické setkání. Výklad 8. žalmu připraví farář Římsko katolické církve, Jaroslav Krajl.

Ve čtvrtek od 18 hodin je biblická hodina v Hořátvi.

V pátek od 14:45 mají biblickou hodinu děti. Mládež zveme na seniorátní dny do Poděbrad. Začíná se v 18 hodin. Sestra farářka může vzít do auta 4 lidi. Kdo chce může se zdržet až do neděle.

V sobotu od 14 hodin při posvícení bude v Hořátvi otevřena fara a kostel. Program je na plakátku na nástěnce.

V neděli pak zveme na bohoslužby do Hořátve nebo do Nymburka v obvyklou dobu.

Poslouží nám br. f. Vejnar.

3. Vyzvedněte si nerozebraná čísla KJ a ČB. Vzadu na stole a na nástěnce také doporučujeme objednávku vánočních dárků z chráněné dílny Diakonie Rolnička a objednávku dalšího nástěnného kalendáře na přiští rok.

4. Na úterním staršovstvu presbyteři mj. projednávali program adventu a vánoc. Z hospodářských záležitostí opět informujeme na prvním místě o výměně topení v kostele. Poslední práce firmy proběhnou příští víkend. Brigádu na dovoz a ukotvení lavic a také brigádu na úklid kolem kostel ohlašujeme na sobotu 19. listopadu a prosíme o vaši pomoc.

5. Minulou neděli jsme vybrali na celocírkevní Jubilejní toleranční dar 1450 Kč. Za vaše dary děkujeme. Sbírka dnes bude věnována na dílo Páně v našem sboru. Sbírku vykoná: