Třetí neděle adventní

Čtení: Mt 12,15–24

Kázání: Mt 11,2–6

Písně: 261,1-6; 85; 267,1-6; 649; Požehnání

Účast:

Sbírka:

Oznámení:

1. Příští neděli se bohoslužby v Hořátvi i v Nymburce konají jako obvykle. Srdečně zveme na dětskou vánoční slavnost. Děti ztvární vánoční evangelium v divadelní hře: „Vlk, který chtěl vidět jesle.“ Jako každoročně jsme pozvali i děti z Dětského domova. Prosíme, přispějte na dárky pro děti na sběrací listině vzadu – u sestry Šárovcové.

2. V týdnu zveme k těmto shromážděním:

V pondělí od 17:30 je zkouška zpěvu na vánoce.

Ve středu od 14:30 zveme seniory k pravidelnému setkání v domečku.

Ve čtvrtek od 18 hodin je biblická hodina v Hořátvi.

V pátek ve 14:45 bude setkání děti a od 18 hodin mládež.

V sobotu, 20.12., je zkouška na nedělní divadlo. Nezapomeňte přivést děti ve 14 hodin. Dospělé a mládež prosíme o postavení a ozdobení stromečku.

3. Jménem organizátorů evropského setkání Taizé v Praze tlumočíme velkou prosbu: Je potřeba i v Nymburce ubytovat mladé lidi ve dnech prosince 29. prosince – 2. ledna. Od hostitelů se očekává, že poskytnou místo ke spaní – třeba na zemi, každý den snídani a 1. ledna oběd. Mladí lidé budou mít většinu programu v Praze, do Nymburka se budou vracet kolem 22. hodiny. Kdo uvažujete o této hostitelské pomoci, vyzvedněte si vzadu na postranním stole (tuto) brožuru s informacemi. Děkujeme vám.

4. Nabízíme Evangelický kalendář 2015 a pobožnosti „Na každý den“ pro příští rok. Každý výtisk stojí 90 Kč.

5. Rozeberte si nová čísla ČB a KJ. V ČB je vánoční CD. Kdo chcete na tento časopis přispět, můžete do modré mističky vložit peníze.

6. Kdo z vás si přeje dostávat informace o sboru elektronicky, napište svou e-mailovou adresu do formuláře vzadu na postranním stole.

7. Nabízíme pozvánku na dětskou vánoční slavnost; pozvěte i své přátele. Je také připraven Adventní Posel. Kdo můžete odneste jej dalším členům sboru.

8.Při sbírce na Diakonii v Libici jsme minulou neděli vybrali 1532 Kč. Děkujeme za vaše dary.