Ohlášky – 14. neděle po Trojici

Oznámení

1. Bohoslužby příští neděli 4. září se konají v Hořátvi od 8:30, v Nymburce od 10 hodin. Budeme zde v sále, dokud v kostele nedokončíme výměnu topení.

2. Srdečně zveme k této sborové neděli na začátku školního roku. Kázání bude určeno také dětem. Prosíme, připravte se ve svých modlitbách k přijímání svaté večeře Páně. Po bohoslužbách bude společný oběd – doufejme, že na zahradě. Prosíme, aby se přihlásili ti, kteří mohou upéct sekanou. Rozmanité přílohy i pečivo ke kávě budou také vítány.

Pak nás čeká přednáška pana doktora Nováka: „Tři roky v Africe a proč Afrika nefunguje po 50 letech samostatnosti a pomoci“. Program pro děti slíbil zajistit Tomáš Groll. Děkujeme za každou ochotnou pomoc.

3. Práce v kostele na novém podlahovém vytápění pokračují. Zedníci spravili římsy na stěnách, topenáři vyvezli velké množství písku a tak si nachystali podklad pro kladení jednotlivých vrstev v novém soklu. Na nové vytápění kostela můžete přispět na bankovní účet s variabilním symbolem 16 nebo na sběrací listinu zde v kostele v hotovosti. Děkujeme.

4. V příštím týdnu se ještě nekoná biblická hodina pro děti. Ve druhém týdnu školního roku však již mohou děti s vyučováním počítat – opět v pátek od 14:45 v domečku.

Mládež se však v pátek sejde – a to v 18 hodin na zahradě.

V Hořátvi se koná obvyklá čtvrteční biblická hodina pro dospělé. Začíná v 18 hodin na faře.

5. Ještě jednou prosíme, jestli byste přispěli na dotovaný dárek pro našeho adoptovaného studenta Tomala v Bangladéši. Vybrali jsme balíček za 450 Kč, v němž je jedno oblečení, boty, hračka a hygienické potřeby. Děkujeme každému, kdo přispívá Tomalovi na studia či na tento mimořádný dárek. Na sborovém účtu pod VS 28 a zde do kasičky na stole.

6. Dnešní chrámová sbírka je věnována na dílo Páně v tomto sboru. Sbírku vykoná: