Ohlášky – 7. neděle velikonoční

 Oznámení

1. Dnes po bohoslužbách se v sále za kostelem sejdou letošní konfirmandi s presbytery a rodiči. Konfirmandi – Amálka, Marta, Sára, Jeník, Jindra a Saša budou mít příležitost ukázat, jak porozuměli evangeliu a jak o něm umějí vydat svědectví.

2. Příští neděli 15. května se budou konat bohoslužby pouze zde v Nymburce, protože si přejeme i spolu s hořátevskými slavit Svatodušní svátky a být spolu při křtech, konfirmaci i u stolu Páně. Chrámová sbírka bude věnována Evangelické Diakonii. Po bohoslužbách zveme ke společnému obědu a děti ke hrám. Prosíme i o vaši pomoc s přípravou jídla.

3. V příštím týdnu zveme k těmto setkáním:

V pondělí je zkouška zpěvu. Začátek v 18:15.

V úterý zveme k ekumenické biblické hodině do Městské knihovny. Tentokrát je řada na s. farářce, bude vykládat Ježíšova podobenství o hostinách. Začátek v 17 hodin.

Také v úterý je v Husově sboru rovněž od 17 hodin koncert žáků LŠU k poctě Jeronýma Pražského.

Ve středu 11. května bude také v Husově sboru přednáška předního českého historika, Petra Čorneje na téma: „Jeroným Pražský, Husův druh, rebel a křesťanský nonkonformista!“ Začátek je v 18 hodin, vstupné dobrovolné.

V pátek ve 14:45 mají děti biblickou hodinu, mládež se sejde v 18 hodin.

4. Nabízíme nová čísla KJ. Na nástěnce si prohlédněte pozvánky a plakáty.

5. Prosíme o vaše dary pro Jeronýmovu jednotu, z níž se sborům poskytují půjčky na stavební úpravy. Peníze prosíme zapisujte na listinu vzadu na stole a odevzdávejte sestře pokladní. Sbírka probíhá tradičně od velikonoc do konce května. Prosíme o vaši obětavost. Také připomínáme dlouhodobou sbírku na našeho adoptivního studenta z Bangladéše, Tomala Biswase.