Ohlášky – 7. dubna 2019

Oznámení:

1. Srdečně zveme k bohoslužbám za týden, na Květnou neděli. Bohoslužby budou jen v Nymburce. Bude to neděle sborová a bohoslužby budou připraveny zároveň pro děti. Budeme rádi, když tu zůstanete i na oběd. Kdo může přinést pečivo, bude to vítáno zde a potom i v Hořátvi, kam na 14. hodinu přejedeme k odpolední slavnosti nazvané „Pod novou střechou“. Po dlouhých opravách bude znovu otevřena naše toleranční modlitebna. Kdo nemá auto, může se o dopravě domluvit s bratry Grollem, Roskovcem, Hamtákem a dalšími, kteří jsou ochotni přibrat vás. Rozhodně se neobávejte, že byste se neměli jak do Hořátve a zpátky dostat. Je to blízko, auta se mohou i otočit.

2. Děkujeme brigádníkům, kteří včera pracovali na zahradě a uklízeli kostel na velikonoce. Další brigáda k dokončení úklidu bude příští sobotu od 9:00.

3. V týdnu jste zváni k těmto shromážděním:

Zítra, a každé pondělí podle počasí, se mohou na farní zahradě scházet rodiče s nejmenšími dětmi. Oficiální začátek je v 16:30.

V úterý bude zkouška zpěvu na velikonoce. V 17 hodin na faře.

Ve středu se biblická hodina konat nebude, protože navečer jsme zváni na zahajovací koncert festivalu B. M. Černohorského v našem kostele. Začátek je v 18:00.

Ve čtvrtek bude biblická hodina v Hořátvi, od 18 hodin.

V pátek se ve 14:30 sejdou děti a v 18 hodin mládež.

V sobotu od 10:00 bude konfirmační cvičení v domečku nahoře.

4. Z jednání staršovstva minulé úterý informujeme o tom, že v našem sboru se nově připravují ke křtu dva bratři, Vladimír Volejník a Jakub Řezáč, z konfirmandů také Věra Šťastná, vítáme je mezi námi; připravovali jsme řadu akcí, které nyní na jaře máme před sebou (brigády v H i v Nb, koncerty, otevření hoř. kostela, velikonoce, Noc kostelů, aj.); dobrá zpráva z hořátevského zastupitelstva: přislíbilo naší KS ročně 50 tis Kč jako příspěvek dávaný jiným i spolkům v obci.

5. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec. Nedělní školu učí Irena Opočenská. Službu má Ester Šárovcová.

6. Dnešní chrámovou sbírka je určena na tiskoviny, které vydává ČCE: ČB, KJ, sbírky kázání a další. Prosíme o vaši obětavost.