Ohlášky – 9. prosince 2018

Oznámení:

1. Srdečně zveme k bohoslužbám na třetí neděli adventní, 16. prosince, v Hořátvi i v Nymburce v obvyklou dobu. Sestra farářka bude v Bošíně a zde nám poslouží br. Dr. Jan Roskovec.

2. Hned po dnešních bohoslužbách prosíme zpěváky, aby se zdrželi na zkoušku u varhan.

3. V následujícím týdnu se konají tato setkání:

Zkouška zpěvu v úterý od 17 hodin.

Biblická hodina ve čtvrtek od 18 hodin v Hořátvi na faře.

Vyučování dětí v pátek od 14:30 a v 18:00 schůzka mládeže.

4.V prodeji je Evangelický kalendář 2019 a pobožnosti Na každý den 2019. Každý výtisk stojí 140 Kč. Počet je omezený, neváhejte s nákupem.

5. Zahájili jsme sbírku na nadílku pro děti. Vzadu na stole je sběrací listina. Dětem budeme jako každoročně dávat balíčky na 4. neděli adventní při vánoční slavnosti. Letos nám zahrají divadlo Zmatek v Betlémě. Zvány jsou jako vždy také děti z dětského domova.

6. Několik informací z úterní schůze staršovstva: Průběžně probíráme návrhy nových bohoslužebných pořádků, tak jak jsou připravovány do nové bohoslužebné knihy církve (tzv. Agendy). Dalším bodem byly přípravy na vánoční shromáždění. Z hospodářských událostí oznamujeme, že rekonstrukce krovu a střechy na hořátevském kostele byly úspěšně ukončeny a zaplacený. Děkujeme i za vaši podporu a prosíme o ni i dále, protože sbor bude muset v příštích 5 letech splácet půjčku Jeronýmově jednotě. Peníze je možné posílat přímo na transparentní účet, nebo na běžný sborový pod VS 65, či hotově zde v kostele.

7. Dnes na varhany hraje Jaroslav Wagner. NŠ učí Anička Jeřábková.

8. Dnešní chrámovou sbírku věnujeme na podporu práce Střediska Diakonie Střední Čechy, konkrétně na rozjezd sociálně terapeutické dílny v Kutné Hoře. Sbírku vykoná: