Ohlášky – 2. prosince 2018

Oznámení:

1. Srdečně zveme k bohoslužbám na druhou neděli adventní, 9. prosince, v Hořátvi i v Nymburce v obvyklou dobu. Chrámovou sbírku věnujeme na podporu práce Střediska Diakonie Střední Čechy, konkrétně na rozjezd sociálně terapeutické dílny v Kutné Hoře.

Dnes navečer jsme zváni k adventní Tiché hodince. – Meditativní ekumenický program je připraven ve sboru Křesťanská společenství v ulici Komenského. Začátek je v 18 hodin.

2. V následujícím týdnu se konají tato setkání:

Schůze staršovstva, v úterý od 19:00.

Zkouška zpěvu se mimořádně z úterka přesunuje na příští neděli po bohoslužbách.

Biblická hodina ve čtvrtek od 18 hodin v Hořátvi na faře.

Vyučování dětí v pátek od 14:30 a schůzka mládeže mimořádně nebude, protože se koná seniorátní setkání v Brandýse n. L. od 18:00.

Konfirmační cvičení bude probíhat v sobotu od 9:30 do 14:30.

3. V příštím týdnu jsme zváni na dva adventní koncerty v našem kostele:

Vs pátek, 7. prosince, budou hrát a zpívat děti ze ZUŠ Bohuslava Matěje Černohorského. Koná se od 17:00. Kdo byste chtěli pro děti něco upéct, bude to vítáno. Budou zde trávit celé odpoledne.

V sobotu, 8. prosince se koná koncert Hlaholu. Rovněž od 17:00.

4. Je možné si vyzvednout a zaplatit výrobky z Diakonie Rolnička, které jste si objednali. Zbývá tu ještě jeden objednaný kalendář evangelických kostelů. V prodeji je také již Evangelický kalendář 2019 a Na každý den 2019. Každý výtisk stojí 140 Kč. Počet je omezený, neváhejte s nákupem.

5. Zahajujeme sbírku na nadílku pro děti. Vzadu na stole je sběrací listina. Dětem budeme jako každoročně dávat balíčky na 4. neděli adventní při vánoční slavnosti. Letos nám zahrají divadlo Zmatek v Betlémě. Zvány jsou jako vždy také děti z dětského domova.

6. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec a Saša Koukol. NŠ učí Tereza Cimrmannová

7. Dnešní chrámová sbírka bude věnována na dílo Páně v našem sboru. Sbírku vykoná: Jana Janů Jeřábková