Ohlášky – 11. listopadu 2018

Oznámení:

1. K dnešnímu Dni veteránů bude dnes v 11 hodin parku naproti kostelu zahájen slavnostní akt připomenutí konce I. Světové války. Účastní se i s. farářka, proto musí hned po bohoslužbách odejít. Zveme i vás, abyste přišli a toto stoleté výročí si připomenuli. Také dnes ve 13:30 kostelním zvonem připomeneme 100 let od konce 1. světové války.

2. Srdečně zveme k bohoslužbám příští neděli v obvyklou dobu v Hořátvi i v Nymburce.

3. V týdnu zveme k těmto setkáním:

V úterý se sejdou zpěváci ke zkoušce – opět v 17 hodin.

Ve čtvrtek se koná biblická hodina v Hořátvi.

V pátek se sejdou děti i mládež v obvyklou dobu.

V sobotu 17. listopadu zveme znovu na brigádu u kostela – k dokončení úklidu před adventem. Děkujeme za pomoc vám, kteří již jste tu včera pracovali.

4. Na úterní schůzi staršovstva jsme přivítali nové čtyři členky a připravili jsme se na jejich presbyterský slib, který se má konat v neděli 25. listopadu, za přítomnosti seniora Martina Féra. Vyslechli jsme vyprávění Jirky Hofmana, který je nově ve funkci pracovníka pro komunikaci s veřejností a medii, o jeho pracovní cestě do Lotyšska na setkání Luterského svazu. Vyslechli jsme zprávu o vydařené cestě do partnerského sboru v Německu, i znepokojení nad tím, že hrozí zrušení kazatelského místa v tomto sboru pro malý počet členů (300).  Dál jsme se věnovali organizačním věcem pro příští období. Například přípravám na presbyterní konferenci, v sobotu 24. listopadu. Budeme prosit o vaši pomoc s pohoštěním.

5. K dispozici jsou dárky k vánocům. Vzadu na stole si na listině můžete objednat kalendář sborů ČCE na příští rok, kalendář Zemí Bible a také vánoční výrobky Diakonie Rolnička v Soběslavi.

6. Nabízíme nové číslo KJ. Můžete na přispět do kasičky: SBOROVÝ TISK.

7. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec. NŠ učí Veronika Grollová.

9. Chrámová sbírka bude věnována na dílo Páně v našem sboru. Sbírku vykoná: Jiří Hofman.