Ohlášky – 7. října 2018

Oznámení:

1. Dnes odpoledne jsme zváni na instalaci sestry farářky Marty Zemánkové do Libice. Začátek je ve 14:00.

Bohoslužby v Hořátvi (8:30) i v Nymburce se konají opět za týden. Odpoledne 14. října jsme zváni na instalaci nového faráře Pavla Juna do Peček. Začátek je ve 14 hodin.

2. V úterý se v našem sboru sejdou faráři Poděbradského seniorátu ke své pastorální poradě. A protože jsme hostiteli, některé sestry ze staršovstva již přislíbily pohoštění. Ještě by byl potřeba jeden koláč. Prosíme, kdo by mohl přispět, nechť to oznámí s. Šárovcové.

3. Ve čtvrtek se koná biblická hodina v Hořátvi, od 18:00. Kdo by chtěl přisednout do auta, může zavolat v týdnu na faru.

V pátek se ve 14:30 sejdou k vyučování děti a v 18 hodin má schůzku mládež.

4. Bratři a sestry, oznamujeme, že za týden, v neděli 14. října se hned po bohoslužbách bude konat mimořádné sborové shromáždění, při němž bude zvoleno několik nových presbyterů na uprázdněná místa. Dosavadní staršovstvo pracuje od roku 2014 a zbývá mu necelý rok a půl do konce volebního období. Prosíme členy s hlasovacím právem, aby přišli a zúčastnili se volby. Kdo si ještě nevyzvedl mimořádné číslo Posla, může si jej vzít vzadu na stole.

5. Oznamujeme dvě smutné zprávy: V uplynulém týdnu zemřela sestra farářka Jarmila Kvízová, která sloužila v našem seniorátu v Předhradí. Zemřel také emeritní synodní senior ČCE bratr Pavel Smetana. S vděčností mysleme na jejich věrnou službu a modleme se za zarmoucené rodiny i přátele. Smuteční oznámení i s termínem pohřbu najdete na nástěnce.

6. Vedle dlouhodobých příspěvků na našeho studenta Tomala v Bangladéši a opravu hořátevské modlitebny jsme zahájili také sbírku na naladění a drobné opravy našich varhan. Budeme vděčni za vaše dary.

7. Na nástěnce si pročtěte řadu nových pozvání: na kurzy učitelů NŠ a nebo pozvánku do Předhradí na oslavu 100. narozenin církve. Také dopis ze SR a Diakonie o sbírce na Indonézii postiženou zemětřesením.

8. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec. NŠ učí Irena Opočenská. Prosíme učitelky NŠ, aby se zapsaly na volné neděle.

9. Chrámová sbírka bude věnována na sociální a charitativní pomoc naší církve. Vykoná ji: Ester Šárovcová.