Ohlášky – 30. září 2018

Oznámení:

1. Srdečně zveme k bohoslužbám příští neděli do Hořátve (8:30) a do Nymburka. Budeme slavit Díkčinění za úrody a bude vysluhována sv. Večeře Páně. Sbírku věnujeme na sociální a charitativní pomoc naší církve.

2. V týdnu zveme k těmto shromážděním:

V úterý schůze staršovstva od 19:00.

Ve čtvrtek se koná biblická hodina v Hořátvi, od 18:00. Kdo by chtěl přisednout do auta, může zavolat v týdnu na faru.

V pátek se ve 14:30 sejdou k vyučování děti a v 18 hodin má schůzku mládež.

4. Bratři a sestry, oznamujeme, že v neděli 14. října se hned po bohoslužbách bude konat mimořádné sborové shromáždění, při němž bude zvoleno několik nových presbyterů na uprázdněná místa. Dosavadní staršovstvo bylo zvoleno v roce 2014 a zbývá mu necelý rok a půl do konce volebního období. Prosíme členy s hlasovacím právem, aby přišli a zúčastnili se volby.

5. Na zadním stole také nabízíme nerozebraná čísla KJ a ČB.

6. Vedle dlouhodobých příspěvků na studenta Tomala v Bangladéši a opravu hořátevské modlitebny jsme zahájili také sbírku na naladění a drobné opravy našich varhan. Budeme však vděčni za vaše dary. Peníze je možné buď vložit anonymně do krabičky, nebo se zapsat a poslat na účet pod VS 18. Nad 1000 Kč si můžete vyžádat potvrzení pro odečet z daní.

7. Na nástěnce si pročtěte řadu nových pozvání: na instalace nových farářů v našem seniorátě, na kurzy učitelů NŠ a nebo pozvánku do Předhradí na oslavu 100. narozenin církve.

8. Dnes na varhany hraje Regina Váchová. NŠ učí Tereza Cimrmannová.

9. Chrámová sbírka bude věnována na Evangelickou akademii, to jsou školy, které zřizuje ČCE. Vykoná ji: Jana Kinclová.