Ohlášky – 23. září 2018

Oznámení:

1. Srdečně zveme k bohoslužbám příští neděli do Hořátve (8:30) a do Nymburka.

2. V týdnu zveme k těmto shromážděním:

V pondělí se sejdou rodiče s nejmenšími dětmi, od 16:30.

Ve čtvrtek se koná biblická hodina v Hořátvi, od 18:00. Se s. farářkou tam vždy jezdí někdo z Nymburka. Pokud chcete jet, můžete v týdnu zavolat na faru.

V pátek je státní svátek, proto se setkání dětí ani mládeže nekoná.

4. Bratři a sestry, oznamujeme, že v neděli 14. října se hned po bohoslužbách bude konat mimořádné sborové shromáždění, při němž bude zvoleno několik nových presbyterů na uprázdněná místa. Dosavadní staršovstvo bylo zvoleno v roce 2014 a zbývá mu ještě rok a půl do konce volebního období. Prosíme členy s hlasovacím právem, aby přišli a zúčastnili se volby.

5. Srdečně zveme do Pardubic na oslavy 100. jubilea ČCE. Příští týden, od čtvrtka 27. do neděle 30. září bude probíhat pestrý program na několika místech města. Můžete si vybrat podle brožury – vzadu na stole, nebo na internetových stránkách církve „Radujme se vždy společně“ – a přijet do Pardubic třeba jen na jeden den. Několik z nás pojede v sobotu – vlakem 7:48 z Nymburka. Můžete se přidat. Hlaste se u s. farářky.

6. Na zadním stole také nabízíme čísla KJ a ČB. Najdete tam také kasičku na opravu varhan. Naše varhany potřebují naladit a další menší opravy. Pan varhanář Petr Fischer, který před lety prováděl velkou opravu, nám ještě sdělí přesný rozsah práce i cenu. Budeme však vděčni za dary, které již dnes začínáme pro opravu sbírat. Je možné také poslat peníze na účet pod VS 18. Nad 1000 Kč si můžete vyžádat potvrzení pro odečet z daní.

7. Na nástěnce si pročtěte řadu nových pozvání: na instalace nových farářů v našem seniorátě, na kurzy učitelů NŠ a další.

8. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec. NŠ učí Veronika Grollová.

9. Chrámová sbírka bude věnována na potřeby sboru a dílo Páně v něm. Vykoná ji: Jiří Hofman.