Ohlášky – 5. srpna 2018

Oznámení:

1. Srdečně zveme k pravidelným bohoslužbám příští neděli v Hořátvi i v Nymburce. Za týden nám poslouží br. farář Blahoslav Matějka. S. farářka bude od úterka na dovolené. Zastupovat ji bude br. farář Lukášek z Českého Brodu.

2. Z partnerského sboru v Kelsterbachu jsme v uplynulých dnech dostali příspěvek na dokončení rekonstrukce hořátevské modlitebny. Pan farář věnoval 700 Euro při 25. výročí své ordinace. 1.075 Euro sbor dlouhodobě sbíral do staré píšťaly od varhan, většinu však darovala anonymní dárkyně. V přepočtu tedy celkem 44.227 Kč z Kelsterbachu. Jsme velice vděčni za jejich obětavost, kterou našemu sboru projevují. V Hořátvi již probíhá druhá etapa oprav. V červenci jsme museli zaplatit fakturu na 540 tis Kč. Po dokončení a předání díla zbývá ještě doplatit 668 520 Kč. Děkujeme všem, kteří na transparentní účet posílají dary. Máme radost, že jsme získali dotace, o které jsme žádali. Je za tím velmi mnoho práce. Přesto si náš sbor musel u Jeronýmovy jednoty půjčit 750 tis Kč, které budeme každoročně splácet. Prosíme, nepřestávejte svou obětavostí i zájmem pamatovat na potřeby sboru. Děkujeme.

3. Ze sboru v Mladé Boleslavi jsme dostali pozvání na akci nazvanou „Okupace 1968“. Koná se 21. srpna od 18 hodin v Havelském kostele a parku. Budou připomenuty oběti okupace a pořádán koncert písničkářů. Plakátek je na nástěnce.

4. Dnes na varhany hraje Regina Váchová.

5. Chrámová sbírka bude věnována na potřeby sboru a dílo Páně v něm. Vykoná ji: Ester Šárovcová.