Ohlášky – 20. května 2018

Oznámení:

1. Děkujeme bratru doktoru Roskovcovi za dnešní službu. Sestra farářka je v administrovaném Bošíně.

2. Dnes odpoledne se konají ekumenické svatodušní bohoslužby, letos v Husově sboru. Začátek je v 17 hodin. Jste srdečně zváni. Pohoštění pak bude v našem sále za kostelem.

3. V příštím týdnu se koná jen ve středu schůzka seniorů v domečku. Začátek je ve 14:30.

Ostatní setkání na biblických hodinách, ani dětí a mládeže se nekoná, protože intenzivně připravujeme program na Noc kostelů.

Srdečně vás zveme k návštěvám kostelů, ale i ke spolupráci na přípravách u nás. Zahájení je v 18 hodin zde v kostele. Pozvěte i své přátele. Program je vyvěšen zde i na plochách ve městě. Vzadu na stole je list, na který prosím zapište, co můžete přinést k pohoštění.

4. Do konce května probíhá sbírka darů na Jeronýmovu jednotu. Prosíme, pamatujte svou obětavostí na tento účel věnovaný opravám církevních budov. Vzadu na stole je listina a plechovka, kam se můžete zapsat a dary složit, nebo poslat na sborový účet se zprávou „pro JJ“.

5. Vyzvedněte si nová čísla KJ a ČB. A prosíme učitele NŠ, aby se zapsali na další neděle.

6. Dnes na varhany hraje Lia Venerová. Nedělní školu učí Alžběta Hájková.

7. Chrámová sbírka bude věnována na Diakonii ČCE. Z dopisu synodní rady vyjímáme:

„Loni byl z této svatodušní sbírky vybaven azylový dům v Mostě kvalitními zámky pro bezpečnější život dětí a maminek. Senioři v Rýmařově dostali nové speciální matrace proti proleženinám. Letošní sbírka bude věnována na novou kuchyň ve středisku v Libici n. C.

Děkujeme vám za vaši podporu.“ Podepsán Ondřej Titěra druhý náměstek synodního seniora.

Sbírku vykoná: Pavel Hamták