Ohlášky – 25. března 2018

Oznámení:

1. Po bohoslužbách vás zveme do sálu za kostelem, kde se bude konat výroční sborové shromáždění. Zváni jsou nejen hlasovní členové, ale i hosté. Prosíme, hned po příchodu se zapište na prezenční listinu.

2. Srdečně zveme ke všem velikonočním bohoslužbám. Na Velký pátek budou bohoslužby dopoledne v 10:00 v Hořátvi i v Nymburce a bude při nich vysluhována svatá večeře Páně. Další sváteční bohoslužby budou na Boží hod velikonoční i na pondělí velikonoční.

Podrobný program najdete ve velikonočním vydání Evangelického Posla. Vyzvedněte si jej při vycházení vzadu na stole.

3. Toto pondělí zveme k veřejnému čtení Bible před Městskou knihovnou. Plakátek je vystaven u vchodu do kostela. Čtení začíná v poledne a je možné se zúčastnit do 16:00.

Při zahájení bude také starostou města připomenuto 100. výročí republiky a osobnost T. G. Masaryka.

4. Rovněž v pondělí se na faře sejdou rodiče s nejmenšími dětmi. Začátek je v 16:30.

V úterý od 17 hodin bude zkouška zpěvu na velikonoce.

Ve středu mají své vyučování konfirmandi.

Jiná pravidelná shromáždění se konat nebudou.

5. Dnes na varhany hraje Jan Roskovec.

6. Sbírkou z dnešní neděle se připojujeme k tradiční postní sbírce evangelické Diakonie. Výtěžek sbírky letos podpoří lidi, které z domovů vyhnala válka v Sýrii a žijí v uprchlickém táboře v jordánském Zátarí [zátarí].

Diakonie tu už od roku od roku 2012 pomáhá dětem a mladým lidem vyrovnat se se zážitky z války i životem v táboře. Mladí lidé se mohli naučit šít nebo pracovat s počítačem, Diakonie také podporuje ženy, které zažily násilí, a organizuje volnočasové aktivity pro děti. Letos chceme rozšířit komunitní centrum Peace Oasis [pís ousis], kde se lidé scházejí, o knihovnu a kavárnu.

Děkujeme, že na tyto lidi pamatujete v modlitbách i štědrosti.

Sbírku vykoná: Christian Härtel.